”Pilgrimsvandringen”

Sådan hedder en gammel bog, skrevet for mere end 300 år siden af kedelflikkeren John Bunyan. Niels Nymann Eriksen, som er sognepræst i København, har lavet et kirkespil, som lader historien udfolde sig i et moderne univers. ”For Bunyan var hovedpersonen Kristen en mand, der var tynget af sin synd og skyld og søgte at finde en nådig Gud. I vores version er han et menneske, som tynges af bevidstheden om sit livs forspildte muligheder og søger genoprettelse. I vores tid er den enkelte gjort til sit eget livs redaktør, og på den måde bliver man sit eget livs skaber”, fortæller Niels Nymann Eriksen.

Det er den tanke, som hovedpersonen opdager, at han er fanget af – og som han møjsommeligt bliver løst fra. Undervejs opdager han, at han ikke vil give slip på sit livs forspildte muligheder. Han har et billede af sig selv, som han gerne ville have været, og det billede vil han ikke opgive.

”Det er den kristne fortælling om livet som en rejse fra undergang mod genopstandelse, som jeg har forsøgt at gengive i en moderne, dramatisk form”, siger han.

Stykket spilles af to unge skuespilleraspiranter, instrueret af skuespiller Mikkel Rosenberg.

Menighedsrådene i Hinge og Vinderslev er gået sammen med Grønbæk menighedsråd om dette arrangement.
Vi har valgt at lade Grønbæk Kirke danne rammen omkring denne forestilling, men håber, at mange mennesker fra både Hinge og Vinderslev sogne vil tage turen derover og være med til en enestående oplevelse. Det bliver søndag den 29.oktober kl.19.30.

 

 Frede Møller